Krenimo iz početka...

Život pre moje freelance karijere ti možda neće biti zanimljiv, ali svakako želim da ga podelim sa tobom jer može da ti pokaže kako nas ništa ne definiše i kako možemo da biramo svoj put.

Naime, nakon završenog ekonomskog fakulteta u Novom Sadu sam počela da radim u evropski poznatoj kompaniji VIP Mobile (sadašnji A1). Nakon što sam rodila prvo dete znala sam da to ne može da bude trajno rešenje. A nakon rođenja trećeg deteta sam donela odluku da krenem u potpuno drugom pravcu.

Odlučila sam da napustim stalni posao, da okačim svoju diplomu o klin i da krenem iz početka.

Strah je bio ogroman, ali sam znala da nema osvrtanja i da je jedino rešenje da gledam samo napred.

Imala sam milion ideja i pitanja ali ni jedna ideja nije mogla da se ostvari zbog nedostatka prostora. Zapravo, iz ove perspektive gledano, ni jedna ideja nije bila dovoljno dobra da bih je prigrlila i ostvarila.

Činenica je da sam se uvek dobro snalazila u online svetu, da sam brzo usvajala razne programe i sve ih sama naučila iz čiste radoznalosti.

Sve je to ukazivalo na ono što ću odabrati.

Moja najdraža i najvrednija "titula" je mama. Ja sam mama tri predivna dečaka. Oni su glavni "krivci" zašto sam postala VIRTUELNI ASISTENT. 

Šta je bio najvažniji preduslov?

Ono što mi je bilo najvažnije jeste da radim od kuće i da upravljam svojim radnim vremenom. Jednostavno, želela sam da uskladim posao sa porodičnim životom i obavezama. Moj laptop je bio jedino oruđe za rad koje sam imala u tom momentu i zapravo najlogičniji izbor.

Znala sam da programeri imaju takav život, ali ja nisam bila programer. Posvetila sam godinu dana učenju programskih jezika i shvatila sam da to nije moguće da naučim sama i naročito ne u kratkom roku.

Prelomni trenutak

Preko noći sam odlučila da se okušam na UpWorku sa onime što me je tada najviše privlačilo a to je izrada logoa i grafički dizajn u oblasti brendiranja. Napravila sam profil na UpWorku i postavila svoj portfolio. Nakon tri nedelje sam dobila posao i ostalo se sve samo slagalo. Klijenti su tražili još po neku uslugu, ja sam učila nove stvari i to je sve dovelo do toga da postanem VIRTUELNI ASISTENT. 

Gde sam sada?

Nisam ni sanjala da će me neko jednog dana nazivati svojim mentorom. ali ja to jesam postala za nekoliko desetina žena koje su prošle moj program POSTANI VA i paket individualnih konsultacija. Uz svoje mentore sam proširila vidike i naučila kako da prenesem svoje znanje i da pomognem drugim ženama da počnu da rade od kuće i da usklade porodicu i karijeru.

Od koga sam ja učila?

Sve moje mentorke su predivne i sposobne žene. One su me naučile da je sve što zamislimo moguće da ostvarimo ukoliko imamo veru u sebe i ukoliko preduzmemo potrebne korake i akcije. Moje mentorke su Jovana Miljanović, Sara Peranić, Snežana Marković, Vera Ludus, Marie Forleo (završila sam B-School), Amy Porterfield (završila sam njen program).

Za kraj...

Eto, ovo je ukratko moja priča koja može da te inspiriše da učiniš prvi korak ka putu da postaneš i ti VIRTUELNI ASISTENT. Želim ti puno uspeha, samopouzdanja i mudrosti na tom putu. Uvek možeš da se vratiš kod mene na sajt ako ti treba pomoć.

Članci u novinama​

Kako sam ja postala Virtuelni Asistent?

Jedina želja mi je bila da radim od kuće. Imala sam razne ideje ali nisam imala način kako da ih sprovedem. Jedino “oruđe za rad” koje sam imala je bio laptop a rad na njemu nije zahtevao puno mesta niti adaptaciju radnog prostora.

Za mene je to bila win-win situacija. Odlučila sam da iskoristim znanje koje sam imala, i da se dodatno obučim da radim ono što volim.

Krenula sam sa izradom logoa i vizit karti, zatim sam prešla na ozbiljnije materijale.

Tokom svog rada sam upoznala divne klijente koji su mi ponudili dodatnu saradnju i mogućnost da naučim nove stvari.

Tada su mi se otvorila vrata sveta Virtuelnih Asistenata.

Od tada se svakodnevno usavršavam, učim i dalje, i svaki novi zadatak je za mene radostan izazov.

Prijavi se na newsletter

Ponedeljkom šaljem newsletter u kojem radimo na motivaciji i midsetu vas budućih Virtuelnih Asistenata. Na taj način možeš da mi postaviš pitanja na koje odgovaram sa konkretnim savetima i smernicama.